Задържаха в хотелска стая в Търново двама телефонни измамници - velikotarnovo.utre.bg

Задържаха в хотелска стая в Търново двама телефонни измамници

07 август 2020, 11:53 | Мария Христова
  • Снимка:
    pixabay

Мъжете били куриери и транспортирали пари и накити от измамите до Румъния

В стая на хотел в гр. Велико Търново са задържани двама мъже - на 29 и 54 години, от София. При извършените на място процесуално-следствени действия, в двамата са намерени и са иззети 4 мобилни телефона, парична сума от 6800 лв. и голямо количество златни накити.
Задържането е реализирано в хода на операция за  пресичане, разкриване и документиране на телефонни измами, извършени на територията на страната. Действията са осъществени от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в Областните дирекции на МВР в Стара Загора, Велико Търново и Казанлък, с прякото участие на сектор "Измами" в Главна дирекция „Национална полиция”, под наблюдението на прокуратурата.
Според първоначалните данни парите и златните накити, назмерени в двамата арестувани във Велико Търново, са получени при извършена същия ден телефонна измама в Сливен. Мъжете са съпричастни и към идентична престъпна схема, осъществена на 6-ни юли в гр. Казанлък, за която в полицията е образувано и се води досъдебно производство, както и към други телефонни измами на територията на страната. Мъжете са изпълнявали ролята на куриери, получавали са и са транспортирали инкриминирани парични суми и накити до Република Румъния.
След първоначалното им задържане за срок до 24 часа, с постановление на прокуратурата, на 54-годишния мъж е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа, а на 29-годишния мъж - мярка за неотклонение „парична гаранция“. Работата по доказване на цялостната им престъпна дейност продължава под надзора на прокуратурата.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета