Протестиращи са блокирали Хаинбоаз

Животът

09-08-2020, 19:28

Снимка:

кадър БТВ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Колона от автомобили на протестиращи от Стара Загора е поела на протестно автошествие към Прохода на Републиката, съобщава bTV. Малко по-късно демонстрантите са слезли от колите си и са блокирали пътя в прохода. Образували са се големи опашки от автомобили и в двете посоки на трасето. Граждани от Стара Загора, Гурково и Казанлък се разбрали в социалните мрежи „да пият кафе“ на главния републикански път. Около 18,50 ч. са били оформени блокади. На място е пристигнала полиция.
Това е третото протестно автошествие днес. По-рано протестиращи от Благоевград караха бавно по Е-79 в посока към "Кулата", а в шествието се включиха и велосипедисти.
Сутринта протестиращи потеглиха на автошествие към ГКПП "Калотина", за да блокират границата на България със Сърбия. Шествието бе предвождано от т.н. Отровно трио - адв. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков.
Обявената цел бе да се шофира към дестинацията с не повече от 30 км/ч., с което да бъде затруднено движението. Плановете на организаторите са били след достигане до пункта да се върнат отново към София.

Намалена е видимостта по част от магистрала "Тракия" от км 159 до км 160 поради задимяване от запалени стърнища. Шофьорите да се движат с повишено внимание в двете посоки, съветват от АПИ.

Органите от противопожарната защита са на място. Пътна полиция регулира движението.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов