Търсят начини за решаване на проблема с водоснабдяването в Драганово

Мисия

12-08-2020, 12:55

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Проблемът с водоснабдяването в с. Драганово е много сериозен и знам колко е тежко за местните жители. Изслушах много внимателно и становището на ВиК – Горна Оряховица. Увериха ме, че аварията ще бъде отстранена в максимално кратък срок. Работи се, търсят се също и стари клонови аварии, които да бъдат отстранени.“ – съобщи кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. След анализ е установено, че тръбите са много стари, а загубите по тях огромни. Затова проблемът трябва да се реши кардинално.

Общинското ръководство, кметство Драганово и ВиК – Горна Оряховица ще организират обща среща с жителите на населеното място следващата седмица. „Призовавам хората да се включат в това обсъждане, за да чуем техните мнения и да се мисли в посока изготвяне на една дългосрочна стратегия. Трябва да се начертае какви точно процедури да се започнат, какво финансиране да се търси и т.н. Всяка година проблемът се задълбочава и е необходимо да се мисли в перспектива.
Драганово е селище с прекрасни потомствени градинари, зеленчукопроизводители. Сега е момент, в който се налага всички да сме солидарни. Призовавам стопаните да поливат насажденията си предимно в сутрешните часове, за да не се отнема от водния дебит и налягането вечер, когато домакинствата имат по-голяма консумация.“ – подчерта инж. Добрев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов