На 15 август е първата от поредицата „Забавни съботи в Етнографски музей – Долна Оряховица“ - velikotarnovo.utre.bg

На 15 август е първата от поредицата „Забавни съботи в Етнографски музей – Долна Оряховица“

13 август 2020, 08:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    Исторически музей Горна Оряховица

На празника Голяма Богородица, подарете си едно посещение в музея! Докоснете се до историята на градчето Долна Оряховица и до етнографското богатство на региона. Експозициите ще ви поднесат своя разказ за отминалото време! Все още празни ще ви очакват таблата за изложбата „Нашият музей през вашия поглед”.

На 15 август в Етнографския музей ще се срещнете с един интересен човек, който има разнообразни исторически знания и умения. Казва се Йордан Карастоянов и е добър приятел и съмишленик на Исторически музей – Горна Оряховица. Вече няколко години той демонстрира пред много деца, родители и близки, красиво изписване на нашите стари букви (калиграфия), на собственоръчно подвързване на книги, на изработване на разни действащи макети на стари оръжия и съоръжения. Тази събота той ще представи старите средновековни оръжия – лъкове, балисти и др., като ще даде в ръцете на посетителите техни действащи малки макети, с които ще имат възможността да се забавляват и играят.

От 10 до 16 ч., в събота – 15 август, 2020 г. Семейният билет е 2,00 лв., независимо от броя на хората и тяхната възраст.

Разбира се, инициативата ще е изцяло съобразена с въведените противоепидемични мерки!Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета