„Сливи за смет” на сцената на Международния фестивал „Лято, кукли и приятели”

Мисия

13-08-2020, 16:10

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

          На 15 август, събота, от 11.00 часа на открита сцена „Арт Лято” до художествена галерия „Борис Денев” във Велико Търново, Театър ВЕСЕЛ ще домакинства поредния спектакъл от програмата на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”. Театралната формация "За Родопите" ще представи култовото си представление „Сливи за смет”.

           Спектакълът е дело на Петър Тодоров и е създаден по идея от едноименната народна приказка. Музикалната селекция е на Десислава Минчева, а сценографията и куклите - на Ханна Шварц. В спектакъла участва Десислава Минчева.
           Юнак обикаля от село на село, предлагайки сливи срещу смет, с надеждата да намери добра и работна мома за жена. В тази история от миналото можем да се разпознаем и ние,  съвременните хора.Оригиналните кукли и виртуозното изпълнение запалват фойерверки от смях и динамика. На сцената оживяват  персонажи, близки до Радичковите , които създателите на спектакъла разбират и обичат. 
           Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов