Приключи ремонтът на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ в Свищов

Мисия

14-08-2020, 09:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Община Свищов успешно реализира проект, в размер на 50 хиляди лева, за ремонт на отоплителната инсталация на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“. Средствата бяха осигурени от Националния доверителен еко фонд по програма „Микропроекти за климата“, а усвоените средства бяха последните целеви средства, които НДЕФ предостави по програмата.

След направената днес проверка бе установено, че проектът е изпълнен качествено и в срок, а община Свищов е изпълнила изцяло изискванията. В разговор с проверяващите експерти кметът на Свищов изрази благодарността си към Управителния съвет на Фонда, за възможността да се реши изключително сериозен и дългогодишен проблем в една от най-значимите културни институции на Свищов.

 

По проекта „Прилагане на мерки за енергийна ефективност в ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ беше подменена съществуващата отоплителна система, като старият нафтов котел бе заменен с модерен пелетен. Част от дейностите включиха подмяна на тръбната мрежа и доставка на нови отоплителни тела /конвектори/. Очакваните резултати, с прилагането на енергоспестяващите мерки, са да се окаже положително въздействие както върху ефективността и разходите за отопление, така и върху опазването на околната среда чрез намаляване на вредните емисии.

 

С реализирането на проекта, ръководството на община Свищов следва своята политика, насочена към модернизиране на културната инфраструктура и подобряване материалната база на читалищата в цялата община.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов