Здравният министър увери: Без повече КПП-та и затваряне на градове - velikotarnovo.utre.bg

Здравният министър увери: Без повече КПП-та и затваряне на градове

15 август 2020, 17:36 | Мария Христова
  • Снимка:
    Министерство на здравеопазването

Няма да бъдат затваряни повече градове и населени места, нито да се слагат КПП-та, а най-критичната точка на COVID-19 епидемията у нас е Добрич. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в Кюстендил, където посети многопрофилната болница в града и проведе брифинг пред медиите. По отношение на спекулациите за КПП-та и повторно затваряне на отделни населени места, здравният министър отсече, че това е грозна лъжа. "Когато пътувах насам, мой приятел, който е хирург, ми изпрати такъв сайт. Вчера ми изпратиха още един сайт. Следим загрижено цифрите – в информационния портал. Нашите решения са базирани на общодостъпни данни. Ние нямаме никакво намерение да затваряме нито градове, нито да слагаме КПП-та", коментира той.

Според Ангелов сайтовете, които качват такива информация, го правят целенасочено, с идеята да всеят страх и паника в обществото.

"Критична точка в момента е Добрич, където има проблем по отношение на раздеелянето на потоците, както и с осигуряването на достатъчно инфекционисти. Преговаряме с колега инфекционист, който е работил там, за да може да се възобнови отделението и да се сключи договор с НЗОК", разкри министърът.

"Мийте и дезинфекцирайте си ръцете, носете маски в затворени помещения, както и където има струпване на хора", призова отново Ангелов.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета