Предстоят три първенства по ориентиране в Еленския балкан

Мисия

19-08-2020, 10:33

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Близо 300 състезатели по ориентиране пристигат в края на седмицата в Еленския балкан за участие в  държавните първенства по ориентиране – маратон и нощно и традиционното състезание за купа „Елена“. С право на участие са ориентировачи от клубове в страната на възраст от 10 до 75 години. Извън класирането могат да участват и некартотекирани състезатели.

Първенствата се провеждат под патронажа на кмета на община Елена инж. Дилян Млъзев, организатори са Българска федерация по ориентиране, местният спортен клуб „Чумерна 83“ и община Елена.

Откриването ще стане в с. Мийковци в петък от 21 часа, когато е стартът на първите номера от нощното ориентиране. Началото на състезанието за купа „Елена“ е в събота от 14 часа, а на другия ден от 10 часа стартират маратонците.

Състезателите, класирали се на първите три места в отделните дистанции на нощното и маратона ще бъдат наградени с медали. Същите отличия и материални награди ще получат първите трима за купа „Елена“. Победителят при отборното класиране ще стане носител на купата за 2020 година. Главен съдия на първенствата е Тихомир Кузманов, председател на туристическото дружество в Елена.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)