Зрителите на фестивала „Лято, кукли и приятели” ще гласуват за Наградата на публиката

Велико Търново Лайф

20-08-2020, 10:24

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

          На 22 август, събота, от 11.00 часа на открита сцена  „Арт Лято” до художествена галерия „Борис Денев” във Велико Търново, Театър ВЕСЕЛ посреща поредния спектакъл от програмата на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”. Входът е свободен.

          Всеки зрител ще попълни анкета, в която може да посочи най-добрия спектакъл от фестивалната програма. Представлението, получило най-голям брой гласове, ще бъде обявено на 29 август на закриването на фестивала.

          Фондация „Арте Вива” (София) ще представи „Хитрата Лисанка”. Постановката на спектакъла и музикалната селекция са дело на Ваня Иванова, а сценографията и куклите – на Емелияна Тотева. В представлението участва Симона Нанова.

          Хитрата Лисанка си живее добре  - хем си мързелува, хем си добрува! И винаги успява да се измъкне. Пътешества от приказка в приказка и не се притеснява, че предава най-добрия си приятел, че е несправедлива или безсърдечна. Но, ... „който хитрува, трябва да си пази опашката“. Ще успее ли Лисанка да я опази? Ще замете ли пак следите си,  или ще си получи заслуженото?

          Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината.   

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов