“Етър” привлече досегашния играч на “Шефилд Уензди” Преслав Боруков

Спорт

20-08-2020, 14:44

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

20-годишният младежки национал Преслав Боруков е най-новото попълнение на “Етър”. Нападателят подписа днес договор с “виолетовите” за една година и на него ще се разчита сериозно да подсили нападението.

Роден е на 23 април 2000 г. в София, висок е 189 см и тежи 90 кг, играе като централен нападател. Преслав Боруков доскоро бе собственост на английския “Шефилд Уензди”. Той зaпoчвa дa ce зaнимaвa c футбoл в cтoличния “Лeвcки”, къдeтo е зaбeлязaн oт eмиcaри нa “Уeнзди”, а вcлeдcтвиe нa тoвa прeз 2016 г. тoй прeминaвa нa Ocтрoвa. Преди две години подписа и професионален договор с клуба. Българинът направи силни мачове във втория отбор на “Шефилд Уензди” до 23 години, от две години тренира с първия състав и бе включван в групата за мачове, но заради младата си възраст така и не направи официален дебют, а неотдавна договорът му бе прекратен.

“Имахме контакти с треньора г-н Петков, след това “Етър” се свърза с агента ми и преценихме, че условията са добри. Затова реших да подпиша с “виолетовите” до следващото лято. Имах и други опции – доста оферти от чужбина, сред които от Острова, Шотландия, Гърция, но условията в момента са такива, че реших да играя в българското първенство. Желанието ми бе да играя в първия отбор на даден клуб.

От две години тренирах само с първия отбор на “Шефилд Уензди”, но играех за дублиращия. Участвах в няколко контроли с първия отбор в подготовката му, на мача с “Куинс Парк Рейнджърс” за ФА къп и после с “Уигън” за Чемпиъншип бях в групата.

Знам, че в “Етър” са играли големи футболисти като Трифон Иванов и Балъков, че Велико Търново е футболен град и има верни фенове. Смятам, че няма да имам проблем с адаптацията, все пак тук сме само българи в отбора. Очакванията ми са с “Етър” да вземем колкото може повече точки в следващите мачове. Лично от себе си очаквам да вкарам колкото може повече голове, за да върви “Етър” напред”, заяви Преслав Боруков. Жълтата му карта трябва да пристигне всеки момент и се очаква той да е на линия още за предстоящото гостуване на “Монтана”.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)