Шест години великотърновка издирва безследно изчезналата си майка

Животът

22-08-2020, 13:07

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От Елка Павлова няма следа, обявена е за общодържавно издирване

Шест години Красимира Драганова няма вест за безследно изчезналата си майка, но въпреки болката, не спира да я търси. Разследва, колкото е по силите и и непрестанно се надява майка и да е жива.

Елка Кръстева Павлова е на 70 години на 11.08.2014 г., когато излиза от дома си във Велико Търново и повече не се прибира. След 4 дни е обявена от полицията за общодържавно издирване.

До 4.06.2014 г. Елка живее при сина си на о.Крит, но си идва в старата столица при дъщеря си Красимира. „На 11.08.2014 , в деня на изчезването си , последно е говорила с брат ми по телефона и той е чувал биене на камбани! В нея имаше два мобилни телефона на гръцки оператор, които така и не бяха засечени от органите на реда. Българският оператор в България, през която клетка минават разговорите, също не можа да определи местонахождението и на 11.08.14 г.“ – разказва Красимира. Майка и Елка тръгва с кученце, което е в кутия за пренасяне, и два гръцки паспорта за собственик и придружител. Кученцето с нея се казва Сара. Животинчето е с гръцки чип, който в България не може да се засече, поради това , че нямаме единна база данни за чипове на домашни любимци.

Красимира предполага, че майка и е потеглила за празника на Голяма Богородица / 15 август/ към Бачковския манастир или Куклен. „На Голяма Богородица винаги бяхме заедно, но тази година се улучи през седмицата и аз бях на работа. Към дата 22.09.2015 г.( една година след изчезването и ) е засечена в гр. Пловдив в квартал „Кичук Париж“. Тръгнах веднага към Пловдив да я търся. По сигнал на хора от града я издирвах с брат ми близо един месец в кв. „Кючук Париж“ и центъра. Виждана е в Пловдив, със и без кучето, в района на Събота пазар, църквата „Света Троица“ и парка „Белите брези". Движила се е и големият парк до Евангелистката църква на ул. „Петър Динеков" и малкия парк до училището. Засичана е и в района на Първо полицейско управление и пазара срещу него. Вземала е храна от кухнята на Майка Тереза, която се раздава във вторник, петък и неделя от 15.00 часа. Там е била с кучето, като го е връзвала отвън до входа. Доста хора на различна възраст я разпознаха.“ – разказва Красимира Драганова. Тя информира полицейските управления в града под тепетата, разлепя снимка на майка си на десетки места.

Красимира споделя, че майка и приема лекарства, които в деня на изчезването си не е взема със себе си. Без медикаментите възрастната жена е неориентирана и вероятно неадекватна. Заради този факт Елка Павлова може да проявява по- особено държание от нормалното. Като характер е тиха, спокойна и добре възпитана жена, не е агресивна, набожна е и редовно ходи на църква.  

Красимира Драганова продължава да се надява майка и да е жива и здрава и моли, ако я засечете, веднага да позвъните на 112, без дори и да я заговаряте.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов