Стопанската академия в Свищов отново реализира 100 % утвърдения държавен план-прием

Мисия

24-08-2020, 10:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” за поредна година реализира на 100% субсидирания от държавата прием на студенти. След третото класиране са заети всички места от утвърдения от МОН прием за академичната 2020-2021 година в ОКС „бакалавър” – 416 места за редовна форма на обучение и 48 за задочна форма по държавна поръчка. За платена форма на обучение – редовна, задочна и дистанционна, към настоящия момент има записани над 160 първокурсници. 

Най-много новоприети студенти за учебната 2020-2021 г. има от областите София-град, Плевен, Велико Търново, Враца и Ловеч. Сред мотивите да изберат свищовското висше училище, първокурсниците посочват високата оценка на работодателите за възпитаници на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, отличната репутация на дипломиралите се, перспективните възможности за кариерна реализация, престижа на придобитото образование във висше икономическо училище с над 80-годишна история.
След реализирания държавен план-прием, в Свищовското висше училище продължава приемът на документи за платена форма на обучение. През учебната 2020-2021 година Стопанската академия ще посрещне 85-ия си випуск, за който приемът на студенти в ОКС „бакалавър” е по 17 специалности на български език и две на английски език. Специалностите, по които обучението се провежда на български език, са: Финанси; Застраховане и социално дело; Макроикономика; Счетоводство и контрол; Стопански и финансов контрол; Бизнес статистика и анализи; Маркетинг; Управление на проекти; Бизнес информатика; Международни икономически отношения; Индустриален бизнес и предприемачество; Аграрна икономика; Икономика на търговията; Икономика на туризма; Стопанско управление; Публична администрация; Екомениджмънт. За избралите да се обучават на английски език, специалностите са Международен бизнес и Бизнес икономика. Желаещите да кандидатстват за платена форма на обучение – редовна, задочна или дистанционна, могат да избират между следните опции: с оценка от успешно положен в СА „Д. А. Ценов” кандидатстудентски изпит; с оценка от държавен зрелостен изпит, вписана в дипломата за средно образование или в раздел „Допълнително положени държавни зрелостни изпити”, проведени след 2008 г.; с пренесена оценка от успешно положен в годината на кандидатстване изпит в друго висше училище; с оценка от национални и международни олимпиади. За избралите да се явят на кандидатстудентски изпит предстоят още две изпитни сесии – на 29 август и на 19 септември. Следващо класиране ще бъде обявено на 31 август. Документи могат да се подават не само в Свищов, но и в локалните офиси на Стопанската академия в градовете София, Стара Загора и Добрич, както и онлай.
Актуална информация за Кандидатстудентска кампания 2020 се публикува на сайта на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”: www.uni-svishtov.bg . 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)