Запишете малчуганите в детския лагер „Без покрив и стени“

Мисия

25-08-2020, 09:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Организатори са кметство Ново село и клуб Зизу

„Таблета захвърли, край „Негованка“ детски лагер построи и изворите почисти“ – така се нарича проектът на „Център за работа с деца и младежи“ – клуб „ЗИЗУ“ и кметство с. Ново село. Скаутският лагер ще се проведе на горния боаз на река „Негованка“ – „Големия извор“, местност „Табаковото“.
1. Време за провеждане на събитието: от 14.00 часа на 05.09.2020г.
/ събота/ до 12.00 на 07.09. 2020г. /понеделник/. Неподходящи метеорологични условия не се очакват. При наличие на усложнена обстановка с извънредното „Ковид“ положение, събитието ще бъде отменено, а събраните средства върнати, изключая тези за екипите, които си остават за децата.
2. Срок за записване на участниците 30.08.2020г.

3. Възрастова граница – до 18 години.
4. Деца без придружител /родител или пълнолетен член от семейството/ нямат право на участие в детския лагер.
5. Клубът разполага с бюджетни средства в размер на 300-350 лв. за година. От тези средства ще бъдат обезпечени: награден фонд и част от материалното осигуряване.
6. Записване за участие и парички при уредника на центъра г-жа Адамсън, на момента получавате и екипите. В случай на отсъствие на уредника при технически сътрудник в кметството г-жа Радева: трите имена на детето, възраст, размер за тениска, три имена и мобилен телефон на придружителя. За онези от нас, които са далеч и си идват нарядко, използвайте електронна поща: selskababa@gmail.com Средства можете да изпратите по куриер до офис /Христо Христов, тел: 0898789048, ЕКОНТ – централен, СПИДИ – на Козлодуй/
7. Вноска за участие 10 лв. за присъствен ден + 7 лв. за тениска, шапка с щампа и шал които ще останат за детето /за онези, които нямат такива от миналата година/. Средствата в размер на 10 лв. ще бъдат използвани за хранителни продукти за вечеря, обяд, закуска и напитки / сокчета и вода / и др. Остатъчния размер от средствата ако има такива ще бъде обявен и същите ще бъдат използвани при друго мероприятие.
В случай на невъзможност за участие на детето, по причини възникнали в последствие, внесената сума ще бъде възстановена.
8. Храна, напитки, столчета, шалтета за постеля ще бъдат осигурени единствено за децата.
9. Всеки придружител осигурява нужното за себе си включително храна напитки и подслон за нощувка.
10. Шатри, маси, столове, шалтета, големи палатки / посуда, умивалници ще бъдат осигурени. Вероятно ще се въздържим от реализацията на общи спални помещения предвид епидемиологичните мерки. Осигурено е пространство за разпололагане собствени и семейни палатки.
11. Дневен ред за провеждане на лагера ще обявим допълнително. Очакваме Вашите предложения за образователни и забавни игри.
12. Общата ни визия е в следния ред:
- Участие на децата в организиране и подреждане на лагера. Вдигане на общите помещения. Установяване на личните. Сглобяване и коване на дървени рафтове и плотове, че изковаха килограми гвоздеи в парка. J
- Разделяне на участниците в два отбора и избиране на имена.
- Съревнователни игри по големина на децата: Събиране на отпадъци, сглобяване на туристически кош за отпадъци, събиране на дърва за лагерния огън, подготовка на огнището на всеки отбор, почистване на коритото при оттока на „Големия извор“, риболов и др.
- Запознаване на децата с правила на поведение и за безопасност, които следва да се спазват в планината, също и за значимостта на взаимопомощта, толерантността и работата в екип. Как работи компаса и по какво да се ориентираме, ако нямаме такъв.
- Приготвяне трапезата и вечеря
- Културна програма, край лагерния огън.
- Настаняване по леглата в палатките
- Сутрешна физзарядка
- Закуска
- Еднокилометров проход по поречието на река „Негованка“, до „Малкия извор“ в местността „Бостанжийски тръни“
- Почистване на коритото при оттока от наноси.
- Прибиране в лагера, обяд и следобедна дрямка.
- Дискусия на тема: „Какво е водата за нас хората и останалите живи организми!? Как да я опазваме!?", също: "Как да събираме отпадъците разделно!?"
- Свободни игри и риболов
- Повторение на останалите….. до следващото утро
- Обявяване на резултатите и награждаване на победителите
- Събиране на лагера и почистване на терена



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов