Театър ВЕСЕЛ закрива Международния фестивал „Лято, кукли и приятели” във Велико Търново

Велико Търново Лайф

27-08-2020, 18:53

Снимка:

театър Весел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

          На 29 август, събота, от 11.00 часа на открита сцена „Арт Лято” до художествена галерия „Борис Денев” в старата столица, Театър ВЕСЕЛ ще закрие второто издание на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”. Търновският куклен театър ще представи любимото си представление „Пингвинчето Фраки”. Постановката и куклите са дело на Веселин Василев. Сценографията е на Лидия Къркеланова, а музиката – на Димитър Паперов. Участват Елка Баланова и Веселин Василев.

          „Пингвинчето Фраки” е една история, представена на зрителите като театър в театъра. Малкото пингвинче опознава света в търсене на откраднатото Слънце. А с какво ще го провокират любящият му татко, котаракът Роки, Чудо-Юдо, крокодилът Кроки и капитан  Блъф? Отговор на този въпрос дава самият спектакъл. История, която ни разкрива истината, че за доброто граници няма.

          На официалното закриване на „Лято, кукли и приятели” фирмата „Smart Baby”, партньор на Театър ВЕСЕЛ, ще връчи награди на най-верния зрител на фестивала, както и на още двама късметлии, присъствали на всички спектакли от програмата на лятното събитие. В последния фестивален ден ще бъде обявен и спектакълът носител на Наградата на публиката, най-ценната и стойностна награда за всеки творец, посветил се на театралното изкуство. Изящният плакет е авторска керамика, изработена от Лидия Къркеланова.

          Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов