Започна приемът в Центъра за квалификация към ВТУ

Мисия

01-09-2020, 10:35

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес стартира приемът за учебната 2020–2021 година в Центъра за квалификация към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Първа своите документи тази сутрин подаде Петя Гутова от град Габрово. Тя кандидатства за специалност "Учителска правоспособност" (в дистанционна форма) за придобиване на допълнителна професионална квалификация "учител по изобразително изкуство".

Приемът ще се осъществява при строго следене на противоепидемиологичните мерки, което включва носенето на предпазни маски, задължителна дезинфекция и спазване на дистанция.

В периода от 01.09.2020 до 09.10.2020 г. ще се приемат документи за кандидатстване за специалностите в задочна форма на обучение. Това са: „Здравен мениджмънт“, „Консултативна психология“, „Медиация и разрешаване на конфликти“, „Международен туризъм“, „Музеология и музейна квалификация“, „Педагогическа психология“, „Подготовка и редактиране на текстове“, „Психологическо консултиране в детско-юношеска възраст“, „Ресурсен учител“, „Стратегическо управление“, „Супервизия в помагащите професии“, „Туристическа анимация“ и „Учителска правоспособност“.

От 01.09.2020 до 16.10.2020 г. ще може да се кандидатства за специалностите, предлагани в дистанционна форма на обучение – „Арттерапия и трудотерапия“, „Библиотекознание и библиография“, „Бизнес информационни технологии“, „Информационен мениджмънт“, „Информационна сигурност“, „Организационна психология“, „Психология“, „Семейно консултиране“, „Управление на образованието“ и „Учителска правоспособност“.

В Центъра за квалификация към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ се осъществява обучение за придобиване на следните професионални квалификации в специалността „Учителска правоспособност“: учител по английски език; учител по български език и литература; учител по география; учител по гражданско образование; учител по изобразително изкуство; учител по икономика; учител по информатика и информационни технологии; учител по история; учител по китайски език; учител по математика; учител по музика; учител по немски език; учител по предприемачество; учител по руски език; учител по религия; учител по технологии и предприемачество; учител по физическо възпитание и спорт; учител по философия; учител по френски език; учител по японски език. Обучението в специалност „Учителска правоспособност“ за придобиване на професионална квалификация „учител по …“ се предлага както в задочна, така в дистанционна форма на обучение с изключение на квалификациите „учител по музика“ и „учител по физическо възпитание и спорт“, които се предлага само в задочна форма.

Допълнителна информация може да се получи на място в Центъра за квалификация на адрес: ул. „Хр. Ботев“ № 19, Корпус 5, вх. Север, ет. 2, на сайта на ВТУ (http://www.uni-vt.bg/bul/?zid=92) Въпроси и запитвания се приемат на имейл адрес ck_vtu@ts.uni-vt.bg или на посочените телефонни номера – 0884 67 94 42, 062 633 752, 062 633 652.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов