Отборът на „Етър ВТ“ спечели първото издание на женския футболен турнир за купа „Боровец”

Спорт

01-09-2020, 18:23

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Отборът на „Етър ВТ“ спечели първото издание на женския футболен турнир за купа „Боровец”. Надпреварата се проведе в неделя и понеделник на изкуствения терен “Трифон Иванов” до Спортното училище във В. Търново. Великотърновки победиха на финала тима на “ЛП Суперспорт” (София) с 3:0 и грабнаха трофея. Две попадения за успеха отбеляза Диляна Йорданова, едно добави Симона Стоянова. В другата си среща етърки се наложиха с 2:1 над “Пълдин” (Пловдив). Втори в класирането е “ЛП Суперспорт”, надиграл с 1:0 „Пълдин“.
Бронзовият медалист от САЩ- 94 Илиян Киряков, директорът на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов и треньорът на етърки Валентин Витанов връчиха наградите. В поздрава към участничките в състезанието Витанов специално благодари на бизнесмените Галин и Кристиян Анастасови, които осигуриха средствата за организирането и провеждането на турнира и на Община Велико Търново за предоставянето на спортната база.
Голмайстор на турнира е Диляна Йорданова от състава на шампионките, най- добър защитник Дияна Атанасова „Пълдин“, вратар №1 е Мия Станева „ЛП Суперспорт“, звезда на турнира Цвети Василева „Етър ВТ“, а наградата за феърплей получи Десислава Грахльова от „ЛП Суперспорт“. Красиви статуетки имаше да треньорите на отборите Ангел Славов, Лъчезар Паланков, Елисавета Тодорова и Валентин Витанов. Златни медали и купа получиха шампионките, купи, сребърни и бронзови отличия имаше за подгласничките им.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов