Състезателите на ШК Етър спечелиха Държавното отборно първенство за момчета до 14 години

Спорт

04-09-2020, 14:42

Снимка:

ШК Етър

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Представителите на Шахматен клуб „Етър“ спечелиха Държавното отборно първенство за момчета до 14 години по класически шахмат.
Старши треньорът на великотърновските таланти Светла Йорданова заложи на отделните дъски на Никола Кънов, който е с най- висок индивидуален коефициент от всички участници, Стилиан Ангелов, Никола Великов и Кристиан Ангелов. По Ело- коефициент- 1734 точки, така селектираният отбор бе лидер в шампионата и фаворит за титлата. Възпитаниците на Йорданова започнаха с победа с 3,5:0,5 точки срещу „Каиса“ /Варна/. Във втория кръг бе надигран с 3:1 т. отборът на ШК „Варна- 1“. В третия кръг етърци отнесоха с 4:0 т. връстниците си от ШК „Ан пасан“ /София/, а в четвъртия ШК „Пловдив“ 3:1 т. В петия кръг бе надигран съставът на „Славия“ с 3:1 т., а в шестия на ЦСКА /София/ с 3,5:0,5 т. Шампионът на страната до 14 години Никола Кънов и Стилиан Ангелов, дадоха само по едно реми на съперниците си в шест изиграни партии.
За последно великотърновски тим е ставал отборен първенец на България през 2012 година. Тогава представителите на ШК „Етър“ станаха шампиони и при юношите, и при девойките до 16 години. Оттогава до сега никой български клуб не е постигал подобен успех.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов