34 автомобила стартират в Планинското състезание „Раховец Лясковец 2020”

Спорт

05-09-2020, 18:38

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

34 автомобила ще стартират в осмото издание на Планинското състезание „Раховец Лясковец 2020”. Състезанието е III кръг от Националния шампионат по планинско изкачване. Организатори на Планинското състезание са Автомобилна федерация на България, Общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА „Етър Рейсинг”.
На старта на надпреварата ще застанат всички лидери и претенденти за първите места в генералното класиране.
Първият старт от първенството в Шумен бе спечелен от Пламен Камбуров, а вторият от Мирослав Ангелов. И двамата имат по едно състезание. Временен водач в генералното класиране е Александър Бурдинов, завършил втори и в двата старта. Втори във временното подреждане е Искрен Веселинов. И четиримата ще се конкурират за победата в „Раховец Лясковец 2020”. За Камбуров и Ангелов дори се смята, че имат автомобили, готови да подобрят рекорда на трасето – 2,00,01 мин., който бе поставен през 2018 г. от Юлиян Телийски.
За първи път в Планинското състезание „Раховец Лясковец” ще участва и дама – Вилияна Дякова от Аксаково.
Днес участниците и техните автомобили преминаха административно-технически преглед в Горна Оряховица. Състезанието бе официално открито от заместник-кмета на Община Горна Оряховица Стефчо Алипиев, който от името на инж. Добромир Добрев и от свое име приветства състезателите и им пожела безаварийно каране и успешно представяне в надпреварата. Пилотите бяха поздравени от заместник-кмета на Община Лясковец Росица Господинова, която също пожела успех на всички и от президента на АСК „Етър рейсинг” Димитър Стефанов.
След откриването, състезателите, водени от пилотираща кола, бяха изведени до състезателното трасе в Лясковец, където днес ще се проведат тренировките в три манша.
Същинската надпревара е утре, когато автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона до манастира „Св. Св. Петър и Павел”. Стартът ще бъде даден в 11.00 ч. Дължината на трасето е 3 350 м и е едно от най-атрактивните и най-техничните в България. То е напълно подготвено и обезопасено. Много стриктно ще се спазват мерките за безопасност. По цялата му дължина са определени зони за зрителите и зони, забранени за публика. Взети са всички мерки за сигурност.
Бъдете внимателни, спазвайте маркировката за зрители и пазете децата, спазвайте и препоръките за здравна безопасност, препоръчаха организаторите на феновете, които ще искат да видят в действие най-добрите планински пилоти.
Награждаването на победителите в състезанието ще се състои в района на стартовата линия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов