Мирослав Ангелов победи в Планинско състезание „Раховец Лясковец 2020”

Спорт

06-09-2020, 19:40

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мирослав Ангелов от „Мегапорт“ е победител в осмото издание на Планинско състезание „Раховец Лясковец 2020”. Надпреварата е III кръг от Националния шампионат по планинско изкачване. Организатори на Планинското състезание са Автомобилна федерация на България, Общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА „Етър Рейсинг”.
Трасето, което трябваше да преминат състезателите е с дължина 3350 м, с денивелация 210 м и 7,5 % наклон. Това е едно от техничните трасета в страната.
Победителят Мирослав Ангелов със своята „Шкода Фабиа R5” спечели и трите манша и с общ резултат 6:21.750. Състезателят, който бе сочен за фаворит още преди началото на надпреварата, подобри миналогодишният си резултат от 06:46,898, когато отново триумфира с купата.
Битката за второто и третото място обаче беше много оспорвана. Втори тази година стана Косю Йорданов от „Грийн фокс моторс” с „Рено Меган” и общ резултат от 6:39.-76 мин. Той спечели първото място и в клас НС3. Трети в генералното класиране е Искрен Веселинов от „Даниел Рейсинг” с „Хонда Сивик” и общ резултат 06:39,510 мин. Състезателят, който миналата година бе втори в генералното класиране, тази година спечели купата и в клас НС4.
При отборното класиране първи е тимът на „Мегапорт”, следван от отбора на Стара Загора и на „Грийн фокс моторс”.
В състезанието бяха излъчени победители в общо 9 класа.
Купите на победителите бяха връчени от заместник-кметовете на двете общини съорганизатори – Росица Господинова и Стефчо Алипиев, и от президента на АСК „Етър рейсинг” Димитър Стефанов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов