Овладян е голям пожар в „Свилоза“, следят качеството на въздуха

Животът

07-09-2020, 18:52

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тази сутрин, в РИОСВ-Велико Търново е получен сигнал за пожар на площадката за дървесина на „Свилоза“ АД в Свищов. Експерти на РИОСВ непрекъснато следят данните от автоматичната станция за контрол качеството на атмосферния въздух в града. Резултатите от мониторинга в 08.00 ч. и 09.00 ч. не показват превишения на нормите на измерваните показатели: озон, серен диоксид, азотен диоксид, азотен оксид, сероводород и серовъглерод.

В късните следобедни часове пожарът беше овладян благодарение на усилията на близо 50 пожарникари от областта. В борбата с пламъците участваха екипи на районните служби в Свищов, В. Търново, Г. Оряховица, Павликени, ведомствената пожарна на предприятието. Докарани бяха и 4 водоноски от общината и влак с 50 тона вода, от който презареждат противопожарните автомобили. На мястото беше и директорът на регионалната дирекция комисар Красимир Кръстев.

Дежурни екипи ще останат и през нощта, увериха от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Причина за пожара е самозапалване на дървесни отпадъци, които били складирани с голяма височина от около 10-15 метра. Огънят обхванал близо 800 кв. м от склада. Пострадали хора няма.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов