Депутатът Станислав Стоянов с решение на редица проблеми, поставени по време на приемните му в региона

Мисия

08-09-2020, 11:03

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Народният представител от ГЕРБ Станислав Стоянов продължава да изпълнява ангажиментите, поети по време на изнесените му приемни в региона.

След края на извънредното положение той успя да посети всички селища в община Велико Търново, за да разговаря с жителите по места. А за да бъде на разположение при въпроси от компетенциите на местната власт, заедно със Станислав Стоянов, на приемните присъства и председателят на групата на ГЕРБ във Великотърновския общински съвет Деян Хаджийски. 

В разговор с ръководството на Междуведомствената комисия по бедствия и аварии са коментирани всички подадени за ремонт обекти на територията на общината. За разглеждане в предстоящите до края на годината заседания ще бъдат включени, поставените като проблем в приемни, улици в гр. Дебелец и с. Пчелище, читалището в с. Ресен, детската градина в с. Самоводене, читалище „Надежда“, мостът към Килифаревския манастир и др. След заседание на комисията и в зависимост от наличните средства ще се обяви кои обекти ще бъдат финансирани. 

При проведена среща с директора на Областното пътно управление Велико Търново Венцислав Ангелов, депутатът е получил уверение, че в следващите месеци ще бъде извършено почистване на растителност и наноси при пътни отсечки в региона, като едновременно с това се работи за рехабилитация на пътни участъци, която може да стартира от пролетта на следващата година. Сред коментираните отсечки са пътят от с. Пушево до главния път София – Варна, за почистване от наноси пътят Русе-Велико Търново през с. Самоводене, поставяне на изкуствени неравности и рехабилитация на пътя за гр. Трявна през с. Вонеща вода и др.

   Осигуряването на камери за видеонаблюдение и монтирането на такива с по-висока резолюция в селата Плаково и Велчево от страна на Община Велико Търново е още един решен проблем поставен в приемната на депутата.

Активно се работи за решаване на проблема с пътя до Археологическия резерват „Никополис ад Иструм”. Станислав Стоянов е разговарял с министъра на регионалното развитие Петя Аврамова и е уговорен план за действие. В момента се подготвя за входиране в министерството проект за изграждане на пътя, за да бъде разгледан и анализиран.

  След срещи и разговори с директора на "Напоителни системи" ЕАД и с изпълнителния директор на „НЕК“ ЕАД е решен проблема с водата към поливния канал в село Дичин и прилежащата територия – казус, по който е работило и ръководството на Община Павликени за селища на тамошна територия.

  С лично съдействие на депутата Станислав Стоянов е решен проблемът с липсата на покритие на мобилните оператори в село Емен. Стоянов осигури и две табели, необходими за недопускане на автомобили към екопътеката.

 Народният представител е провел разговори и предстоят  реални действия за превантивното отводняване на участъци в село Миндя, които бяха заливани при всеки по-силен дъжд и създаваха проблеми в селото.

Той е направил лично дарение на читалището в село Шереметя, където салонът ще бъде освежена с боя, а за отоплителния сезон са осигурени две камини.

Стоянов е провел разговори с представители на Дирекция „Образование” в Община Велико Търново и се търси форма под която да бъде създаден Клуб на учителите и директори – пенсионери, за да могат с техния опит да бъдат полезни и да допринасят за развитие на образованието в старата столица. Въпросът беше поставен по време на приемната му във Велико Търново.

Няма селище в общината, в което да не са обновени паркове, детски площадки и читалища. Създадени са младежки клубове. Всяка година се увеличават средствата по програмата за местни инициативи, с които се осигурява финансиране за проекти на кметовете – за ремонт на улици, тротоари, паркове, обществени сгради, площадки. Инвестира се и в ремонти на междуселищната инфраструктура. Всичко това обяснява факта, че напоследък навсякъде кметовете наблюдават нов бум в търсенето на имоти, посочи Стоянов. Той е категоричен, че в екип с местните кметове, с кмета на Община Велико Търново Даниел Панов, съветниците и колегите му в парламентарната група, ще продължат да полагат усилия за своевременно и ефективно разрешаване на поставените въпроси по време на приемните. За това е необходима стабилност в управлението, а всички опити за разделение на нацията, за напрежение и конфликти, ни отдалечават от целта, подчерта той.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)