Ротари клуб – Велико Търново ще връчи награди на талантливи деца

Мисия

10-09-2020, 10:04

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За пета поредна година Ротари клуб – Велико Търново, ще награди талантливи деца от старата столица. Церемонията ще се състои тази вечер от 19 часа до Цветния часовник в центъра на града, който също е изграден по проект на Ротари.

Седем ученици ще получат финансово поощрение във вид на ваучери. Всички те са носители на престижни награди от национални олимпиади и са завоювали призови места в надпревара в различни области – испански език, география и икономика, английски и немски език и др. Учениците са възпитаници на няколко великотърновски училища.

Ваучерите, чийто финансов еквивалент е 300 и 400 лева, ще бъдат връчени на призьорите от президента на клуба Мирослав Генов, в присъствието на членове на клуба, родители, преподаватели и приятели на учениците.

От 2015 година Ротари клуб – Велико Търново изпълнява проекта „Талантливите деца на Велико Търново” .

Образованието на децата е един от фокусите на дейност на най-голямата хуманитарна организация. Тези награди са стимул както за учениците, така и за техните преподаватели и родители, които полагат усилия за възпитанието и обучението на талантливи млади хора в България, посочват от Ротари клуб – Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов