„Следвай вдъхновението си!“ със Светлин Наков на финала на #GABROVOHACKATHON

Животът

12-09-2020, 08:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Как да открием своето призвание в живота ще ни разкрие софтуерният инженер Светлин Наков по време на финалното събитие на #GabrovoHackathon. Темата на неговата презентация, която ще започне в 13.00 часа днес в зала „Възраждане“ е „Следвай вдъхновението си!“.

Светлин Наков е вдъхновител на хиляди млади хора по пътя им към професията „софтуерен инженер“. Той има 20-годишен опит като ръководител на софтуерни и ИТ проекти, преподавател по информационни технологии, програмиране и разработка на софтуер, ИТ консултант, предприемач и разработчик на уеб, мобилни, настолни и сървърни приложения. Мечтата му е България да стане Силициевата долина на Европа.

Софтуерният инженер ще бъде и един от членовете на журито, което ще оценява 6-те отбора финалисти в #GabrovoHackathon по време на тяхното финално представяне. С разработените от участниците мобилни приложения, те ще се състезават за голямата награда от 10 000 лева, осигурена от Община Габрово и габровските фирми Сиентиа АД, Графиксофт ООД и Стемо ООД. Отборът, класиран на второ място в състезанието ще получи наградата на Андрей Новаков – посещение на Европейския парламент, а третият ще има възможност да се наслади на уикенд в Боженци, осигурен от МАИР „Боженци“. За останалите три отбора са подготвени комбинирани билети за посещение на туристически обекти в Габрово.

Отборите ще получат награди и от Innovation Starter – един от организаторите на събитието. На всеки от 6-те финалисти ще бъде връчен пропуск за международния форум за иновации Innovation Explorer 2021, който ще се проведе на 25.05.2021 г. в София, както и по една книга за иновации на световно известния футурист Герд Леонард с личен автограф на автора. А първите три отбора ще бъдат включени в акселераторската програма на Innovation Starter.

Представянето на отборите ще започне в 10 часа днес, а имената на наградените ще станат известни в ранния следобед на същия ден. Пожелаваме успех на всички участници, които броени дни преди финала подготвят последните детайли по своите презентации.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов