Доц. д-р Георги Пехливанов ще преглежда великотърновски пациенти в ДКЦ І на 19 септември

Животът

13-09-2020, 10:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В събота, 19 септември 2020 г. от 12:30 ч. до 16:00 ч. в ДЦК І във Велико Търново ще преглежда доц. д-р Георги Пехливанов.

От февруари 2019 г. доц. д-р Георги Пехливанов е част от екипа на „ДКЦ – 1 Велико Търново” ЕООД и като гост-специалист преглежда, лекува и консултира пациенти с проблеми в областта на общата клинична дерматология и венерология, след предварително записване на тел. 062/62 19 60.
Благодарение на лекарската професия той успява да помогне пряко на безкрайно много болни. Не малък е приносът му и като доцент към Катедрата по дерматология и венерология на МУ – София за повишаване квалификацията и компетенциите на десетки свои колеги на научно ниво.
Отличната му многоезична подготовка /владее немски, английски, френски и руски език/ и факта, че сам не спира да учи и да се развива го нареждат сред водещите и безспорни авторитети в медицинските среди у нас, а и извън пределите на родината ни.
Доц. д-р Георги Пехливанов завършва медицина през 1979 г. в София. Придобива специалност дерматология и венерология през 1984 г. Специализирал е в Грац, Будапеща и Париж. Работил е 38 години в Университетската Кожна клиника към Александровска болница. 15 години е началник на отделение към клиниката. От 2011 г. е Доцент към Катедрата по дерматология и венерология при МУ – София. Член на Българското дерматологично дружество, на Съюза на учените в България и на European Academy of Dermatology and Venereology. Автор или съавтор на над 100 научни публикации и 5 учебника. Автор на 2 монографии. Участник в повече от 60 международни форума. От 2007 г. насам организира и открива най-престижния научно-практически форум в областта на дерматологията и венерологията у нас – „Пролетни варненски дерматологични дни”. Основател и председател на Сдружение „Национално дерматологично дружество”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов