80 състезатели участваха в гимнастическия турнир „Болярци” във Велико Търново

Спорт

14-09-2020, 11:46

Снимка:

ОП Спортни имоти

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

80 млади състезатели взеха участие в гимнастическия турнир „Болярци”, проведен в събота в залата на стадион „Ивайло“. Организатор на спортния празник бе великотърновският клуб „Етър- Стил“, с подкрепата на Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви“. Мероприятието премина при спазване на всички противоепидемични мерки, като филтърът бе на входа на стадиона.
В турнира взеха участие подрастващите гимнастиците от Обединен детски комплекс- Търговище; клуб „Торнадо” /Търговище/; Гимнастически клуб „Локомотив” /Русе/; Гимнастически спортен клуб „Тончо Тодоров” /Русе/; Гимнастически клуб „ЦСКА” /София/ и домакините от „Етър-Стил”, които се включиха с 34 деца.
„Целта на спортния ни празник е да се популяризира гимнастиката сред подрастващите, които да се мотивират за системни занимания с физически упражнения. За най- малките искахме да създадем обстановка близка до тази на състезание, а за по- големите се получи много хубаво контролно състезание в навечерието на предстоящите Държавни първенства“, разказа Калоян Крумова- Цончева, старши треньор на „Етър- Стил“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов