Габрово домакинства Текбол Габрово оупън - velikotarnovo.utre.bg

Габрово домакинства Текбол Габрово оупън

18 септември 2020, 08:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Габрово

На 19 септември 2020 година, от 09.30 часа на пл. "Възраждане", за първи път в Габрово ще се проведе първенство по един нов атрактивен спорт - Текбол Габрово оупън. Участие ще вземат клубове от Габрово, Асеновград, Бургас, Хасково, Димитровград, Пловдив и София. Въпреки, че най-ранните свидетелства за игра, наподобяваща футбол, датират от 200 г. пр. н.е., най-популярната спортна игра в света не спира да еволюира. От футбол в зала и плажен футбол до по-екстравагантни форми, в комбинация с други спортове, като футголф и футволей, различни видове на спортната игра никнат като гъби през последните години.

Едно от най-новите течения се нарича Текбол. Спортът, създаден в Унгария, започва да става все по-популярен, като в последно време придобива слава и в една от най-футболните страни в света – Бразилия.

Играта прилича на тенис на маса, но с футболна топка. Самата маса пък е извита, а не с права форма. Играта се практикува от един състезател в отбор или по двойки. Правилата изискват играчите да овладеят топката с едно докосване, след което да я прехвърлят в отсрещното поле.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета