Деца от с. Балван участваха в инициативата „Дни на безопасността на пътя“

Мисия

18-09-2020, 10:19

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дейностите са част от кампанията на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL

Деца от с. Балван участваха в инициативата „Дни на безопасността на пътя“. Дейностите са част от кампанията на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL .

„Отличното сътрудничество между полиция, местна власт и неправителствения сектор в община Велико Търново  е впечатляващо и то дава изключително добри резултати. С всяко следващо посещение с радост забелязвам, че с любов и мъдрост надграждате все повече и повече”, обърна се към участниците и гостите началникът на кабинета на министъра на вътрешните работи Михаил Златанов във великотърновското село Балван.

Той наблюдава практическите занятия с възпитаници на Центъра за работа с деца в с. Балван на площадките за пътна, пожарна безопасност и за оцеляване сред природата. За първи път децата проведоха занятия и на новата площадка за превенция при наводнения. Те показаха познания за това в какво състояние трябва да се подържат реките и водоемите, а също и как трябва да се действа при евентуални наводнения, за да се предпазят близките населени места и жителите им.

Гости на събитието бяха представители на ГД „Национална полиция“, ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, областният управител, директорите на ОДМВР – Велико Търново и РД „ПБЗН“ – Велико Търново, началникът на Областно пътно управление, представители на общината,  кметове, деца и граждани.

 Инициативата е част от кампанията на Европейската мрежа на службите на пътна полиция  ROADPOL „Дни на безопасността на пътя“. Тя се провежда в периода 16-22 септември под мотото „Остани жив! Пази живота!“.

В рамките на кампанията във всички районни управления към ОДМВР – Велико Търново са предвидени беседи с ученици на тема пътна безопасност. Планирани са и поредица от специализирани полицейски операции за осигуряване на активно присъствие на пътя, с цел недопускане на пътни инциденти на територията на областта. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов