Започна Х издание на Нощта на Самоводската чаршия - velikotarnovo.utre.bg

Започна Х издание на Нощта на Самоводската чаршия

18 септември 2020, 20:25 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Велико Търново

  • Снимка:
    община Велико Търново

Десетото юбилейно издание на Нощта на Самоводската чаршия и Фестивала на занаятите вече започна. От днес до 23 септември улицата на занаятите в старопрестолния град отново е мястото, което съчетава по неповторим начин минало и настояще, старинни технологии и производства, традиции, музика и съвременно изкуство.
70 творци от цялата страна вече са на Чаршията, за да покажат ръчно изработена керамика, свещи, бижута, аксесоари, играчки, кожени, бутикови и интериорни изделия, плъсти, кулинарни продукти с екопроизход и др. С широко отворени врати са работилниците и дюкяните, в които майсторите занаятчии демонстрират техниките от миналото.
За да е още по-весело, всеки ден и всяка вечер има изпълнения на улични артисти и музиканти, певци и групи. Прожекции на филми по произведения на Емилиян Станев ще бъдат излъчвани в къщата-музей, носеща името на бележития писател.
За първи път има работилници по жонглиране, пой, акробатика и 

пантомима за деца и възрастни. 320 цветни хвърчила правят още по-пъстра Самоводската чаршия във Велико Търново. Всяка фестивална вечер ще завършва с огнено шоу.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета