Община Сухиндол обяви конкурс за поезия и проза „Яна Язова - Христо Смирненски“

Животът

19-09-2020, 09:00

Снимка:

община Сухиндол

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Първи конкурс за поезия и проза „Яна Язова - Христо Смирненски“ обяви Община Сухиндол. Сухиндол е известен в целия свят като Града на виното. Малко хора обаче знаят, че именно тук са живели и творили гениалните български майстори на перото Яна Язова и Христо Смирненски. Днес сухиндолци са наследници на техния устрем за съвършенство, изящество и българщина.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

В конкурса могат да вземат участие млади автори до 35 години от цялата страна и чужбина, които нямат издадени книги. Допускат се за участие произведения, които не са награждавани от други регионални и национални конкурси и не са публикувани в сборници и други издания. Допустимият брой произведения за участие е по едно във всеки раздел. Община Сухиндол си запазва правото да публикува в електронен и хартиен вариант номинираните произведения в конкурса.

1.Раздел „Проза“

- Всеки автор може да участва с до 1 непубликувано произведение в размер до 20 страници А4. Произведенията трябва да бъдат изпратени във WORD файл (.doc) в шрифт 12 пункта.

2. Раздел „Поезия“

- Всеки автор може да участва с до 1 непубликувано стихотворение. Произведенията трябва да бъдат изпратени във WORD файл (.doc) в шрифт 12 пункта.

3. Кореспонденция

-Всички произведения се изпращат в електронен формат на електронна поща: konkurs_suhindol@abv.bg, за Общински конкурс „Яна Язова-Христо Смирненски“. Краен срок за изпращане на произведенията: 15.11.2020г.

Награден фонд:

Раздел „Проза“

-Първо място- 150 лв.

-Второ място - 100 лв.

-Трето място - 50 лв.

 

2.Раздел „Поезия“

-Първо място- 150 лв.

-Второ място-100 лв.

-Трето място- 50 лв.

 

Целта на конкурса е да бъдат насърчени млади и талантливи автори от цялата страна. По този начин ще бъде издигнат и престижа на Сухиндол, като град, който пази и почита своята история, дух и културно наследство. Награждаването ще се осъществи през декември в Сухиндол.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)