Облагородяват с близо 100 000 лв. ще пешеходната зона до м. Паметниците в Свищов

Мисия

19-09-2020, 15:00

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Започнаха дейностите, свързани с цялостното облагородяване на пешеходната зона от края на град Свищов до историческата местност „Паметниците“.

Ремонтът на 2-километровия участък е финансиран от община Свищов и МОСВ – по програмата „За чиста околна среда“, а със средствата в размер на близо 100 хил. лв. ще се създаде една приветлива и приятна за разходки зона. По проекта предстои да бъде извършен цялостен ремонт на настилката, след което ще бъде положена маркировка, обособяваща зоните за пешеходци и велосипедисти. По протежение на алеята ще бъдат създадени места за отдих с пейки и кошчета за отпадъци, а не на последно място ще бъде почистена храстовата растителност и залесено на местата, където това е необходимо.

С облагородяването на една от най-посещаваните зони за разходки в Свищов, общинското ръководство ще изпълни още един от поетите си ангажименти, а със създаването на поредното приветливо кътче за жителите и гостите на крайдунавския град, Общината дава сериозна заявка за развитие на своя туристически потенциал.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов