Представят в Търново графични творби от колекцията на проф. Чавдар Славов

Велико Търново Лайф

21-09-2020, 15:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изложба от колекцията на проф. Чавдар Славов „Изкуството на графиката” се открива на 24 септември от 17,30 ч. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” във Велико Търново.

„Графиката се създава и колекционира от столетия. Завладените от това древно изкуство, ценители нерядко се превръщат в страстни колекционери, такъв е случаят и с професор д-р Чавдар Славов.
В експозицията са представени част от събираните в продължение на години творби. В нея са представени автори, чието творчество се вмества почти в едно столетие, така че изложбата може да бъде наречена представителна за българската графика.
Колекцията на д-р Славов включва едни от най-известните за историята на българското изкуство графични листи, създадени в периода от 30-те години на ХХ век – до днес и обхваща всички класически техники на гравиране и репродуциране.
Изложбата е уникална по начина си на подбор и би била интересна както за ценителите и познавачите на магичното изкуство графика, така и за изкушените любители, като ще им даде добра възможност за запознаване отблизо с творчеството на различни поколения български графици.” – представя експозицията ас. д-р Николина Джановска.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов