Празничен поздрав от народните представители от ГЕРБ от Великотърновски район

Животът

22-09-2020, 08:39

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Уважаеми жители на област Велико Търново,

На 22 септември 1908 година България обявява своята Независимост, а страната ни заема достойното си и равнопоставено място в системата на международните отношения. На този ден се слага началото на модерната ни държавност, сбъдва се вековната мечта на поколения българи.

Държавническият акт, определян от чужденците като „звезден исторически миг”, е плод на мъдростта на българската дипломация и на силата на един народ, изстрадал свободата си и отстоявал правото си на собствена държава, на национална идентичност и самосъзнание.

И този миг се случва именно в духовната и историческа столица на България Велико Търново!

Днес, когато празничните камбани огласят старопрестолния град, нека отдадем почит на онези, които през 1908 година ни дадоха пример за единство в съдбовни за нацията ни моменти! Дадоха ни пример, че успяваме само, когато България стои над отделни интереси, над партийните и личностни стремежи. Научиха ни, че когато се работи за всенародна и справедлива кауза, всички цели могат да бъдат изпълнени!

Тяхното свято дело ни задължава да продължим да развиваме страната си по европейски, следвайки пътя на изконните български идеали.

Да живее свободна и независима България!

Да живее българският народ!

Клавдия Ганчева, Станислава Стоянова, Станислав Стоянов,

Народни представители от Парламентарната група на ПП ГЕРБ

 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)