Лясковските ученици се включиха в отбелязване на Дните на безопасността на пътя

Велико Търново Лайф

22-09-2020, 12:00

Снимка:

община Лясковец

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Община Лясковец чрез Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, съвместно с териториалните структури на МВР и КАТ, подкрепиха кампанията на Европейската мрежа на службите на пътна полиция „ROADPOL“, като отбелязаха Дните на безопасността на пътя и Европейската седмица на мобилността. Дните за безопасност на пътя протичат под мотото „Остани жив! Пази живота!“, а темата на кампанията, посветена на седмицата на мобилността бе „Чиста мобилност за всички“. 

Полицейски инспектор Георги Георгиев – представител на КАТ-Горна Оряховица и младши полицейски инспектор Никола Ангелов от полицейски участък Лясковец, изнесоха беседа пред учениците от ХІІ-ти клас на СУ „Максим Райкович“ – град Лясковец. Темата беше „Пътна безопасност и как да се пазим от пътнотранспортни произшествия“ в подкрепа на призива „Остани жив! Пази Живота!“. Беседата с най-големите ученици, които вече имат или им предстои да получат свидетелство за управление на моторно превозно средство, бе част от Дните на безопасността на пътя и във връзка с кампанията на Европейската мрежа на службите на пътна полиция „ROADPOL“.  

Секретарят на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните Цветомила Берова представи на младата аудитория информация, касаеща Европейската седмица на мобилността 16-22 септември. Тя говори на младежите по темата „Чиста мобилност за всички“ и поднесе информация за част от мерките, които се предприемат в Европа за постигане на амбициозната цел за въглеродно неутрален континент до 2050 година. В края на беседата, като представител на общинска администрация при Община Лясковец, секретарят на местната комисия, обърна внимание на подрастващите за инвестицията на Общината в новоизградените съоръжения за велотренировки и скейтборд упражнения. След официалното откриване на обекта, което скоро предстои, всички жители и гости на Община Лясковец ще имат възможността да използват новите придобивки, заяви още Цветомила Берова и покани младите хора да се възползват от тях, но и призова да ги пазят. В допълнение, подрастващите бяха запознати с предстоящо събитие, което е част от дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, в което ще имат възможност да се включат. Срещата приключи с традиционните думи: „До нови срещи“ в рамките на превантивната дейност на местната комисия, спортните и културните инициативи на Община Лясковец.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов