Посланикът на Великобритания в България Н. Пр. Роб Диксън бе гост на Община Свищов

Мисия

25-09-2020, 11:06

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Британският посланик Н. Пр. д-р Роб Диксън е днес в Свищов, където се срещна с кмета Генчо Генчев и председателя на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов. На срещата, която се проведе в Гербовата зала на община Свищов бяха обсъдени добрите взаимоотношения между двете страни и техните граждани. Кметът на Свищов Генчо Генчев сподели, че на територията на Общината живеят 84 великобритански граждани, които по чудесен начин съжителстват с местните и с радост участват в културните събития, провеждани по различни поводи. Градоначалникът запозна Н. Пр. Роб Диксън с плановете за икономическо развитие на община Свищов и перспективите, които се откриват в сферата на индустрията, културния и балнео туризъм, като изтъкна стратегически предимствата за бъдещите инвеститори и изрази надежда за общо сътрудничество.

Посланик Диксън също изрази задоволството си от чудесните взаимоотношения между България и Великобритания и каза, че част от работата му се изразява именно в това да създава партньорства, да осигурява инвестиции и работни места. Той допълни, че е изключително радостен от факта, че Международната награда на херцога на Единбург, която е и причината да бъде днес в Свищов, ще даде възможност на младите хора тук да изградят ценностната си система и да бъдат ценни граждани на държавата.

Домакините и гостът имаха възможност да обсъдят и епидемичната ситуация с COVID-19, като обмениха информация за взетите мерки по време на пандемията и осъзнатата необходимост да се инвестира в здравната система на страните, за да може адекватно да се отговори на предизвикателствата, пред които всички са изправени.

В дух на добронамереност, в края на срещата Генчо Генчев поднесе на Н. Пр. д-р Роб Диксън картина изобразяваща Алеко Константинов и неговата емблематична книга „Бай Ганьо“, на български и английски език.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)