Меморандум за сътрудничество скрепи доброто партньорство между „Академик” – Свищов и „Лудогорец” – Разград

Спорт

26-09-2020, 18:17

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес, като част от програмата за „Свищовски лозници” 2020, на стадион „Академик“ в Свищов се изигра приятелска футболна среща между децата на „Академик” – Свищов и „Лудогорец” – Разград. Домакините, набор 2008/2009, победиха убедително гостите с 5:1, като поведоха още в първите минути на срещата. Състезателите на „Лудогорец” успяха да изравнят, но това се оказа единственото им голово попадение. Младите футболни надежди на Свищов бяха водени от треньора си Димитър Петков, а разградчани от Емил Ангелов.

Преди началото на футболното дерби, председателят на Общински съвет-Свищов д-р Кристиян Кирилов поздрави състезателите и пожела успех на двата тима. Той връчи, от името на народния представител д-р Станислава Стоянова, поздравителен адрес и 4 футболни топки, които бяха предадени на председателя на Управителния съвет на ОФК „Академик” Христо Цветанов.

По време на полувремето, кметът на Общината Генчо Генчев изказа удовлетвореността си от доброто партньорство с разградския футболен тим, след което заедно със зам.-кмета Илиян Венков, окичиха свищовските футболисти с шалчета на „Лудогорец”, подарени им от гостите. Младите орли на Разград също получиха шалчета на „Академик”, които отнесоха със себе си за спомен от днешната среща.

Добрите взаимоотношения между двата отбора и стремежът им за професионално развитие на младите футболисти, във вчерашния ден бе скрепен с Меморандум за сътрудничество между Академия Лудогорец и ОФК „Академик“, който бе подписан от спортно-техническият директор на Лудогорец Георги Караманджуков и председателя на Управителния съвет на ОФК „Академик” Христо Цветанов.

Специално за футболния двубой, „Лудогорец” бяха донесли последната, девета, спечелена купа, пред която двата тима си направиха обща снимка и си пожелаха още много спортни успехи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов