XI-ти турнир по хокей на трева за купа „Цветан Радославов“ се проведе в Свищов - velikotarnovo.utre.bg

XI-ти турнир по хокей на трева за купа „Цветан Радославов“ се проведе в Свищов

28 септември 2020, 11:01 | Мария Христова
  • Снимка:
    организатори

На 26 септември в Свищов се проведе XI-ти турнир по хокей на трева за купа „Цветан Радославов“. Организатори на спортното събитие бяха СКХТФ „Дунав“, БФХТ, Община Свищов и СУ „Цветан Радославов“, а турнирът  бе част от празника на града „Свищовски лозници“. Официални гости на спортното събитие бяха кметът на община Свищов Генчо Генчев, който приветства гостите с „Добре дошли“ и пожела на състезателите  успешно представяне в спортната надпревара, президентът на румънската федерация по хокей на трева Дан Кодреану, председателят на съдийската колегия по хокей на трева на Румъния Адриан Турку и доц. д-р Антонио Антонов – изпълнителен директор на БФХТ.

         В турнира участваха 4 отбора при деца до 12 г., 5 отбора при момичета и момчета до 14 г. и 3 отбора при юноши и девойки до 16 г. Състезателите на СКХТФ „Дунав“ се представиха отлично и спечелиха 1 място при 16-годишните, 1 място при 14-годишните и 2 място при 12-годишните. За най-полезен състезател, с индивидуални награди бяха отличени двама хокеисти от СКХТФ „Дунав“ – Дейвид Радков при м/м-14 г. и Преслав Христов при ю/д-16 г.

Класиране :

Деца до 12г.:                        

1.НСА        -София               

2.Дунав – Свищов                

3.Лъвчета – Неделино

4.Христо Ботев – Байкал     

Момичета и момчета до 14г.         .

1.Дунав – Свищов                                            

2.Лъвчета – Неделино                   

3.Н С А – София                           

4.Христо Ботев – Байкал

5.Локомотв – Червен бряг

Юноши и девойки до 18г.

1.Дунав – Свищов

2.Лъвчета – Неделино

3.Локомотив – Червен бряг

         Турнирът за купа „Цветан Радославов“ е последният турнир  през спортносъстезателната година в календара на БФХТ и е определящ за ранглистата на отборите по хокей на трева и класирането им за участие в държавните първенства – открито през месец октомври.

Пожелаваме още много успехи на свищовските хокеисти и достойно представяне на предстоящите държавни първенства.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета