Горна Оряховица ще домакинства кръг от Републиканския шампионат по Гимкхана

Спорт

30-09-2020, 08:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Горна Оряховица ще бъде домакин на ІІ кръг от Републиканския шампионат по Гимкхана. Автомобилното състезание ще се проведе на 4 октомври (неделя) на паркинга пред НЧ „Братя Грънчарови – 2002“. Първият кръг от шампионата ще се проведе предния ден във Велико Търново.
Организатори на състезанието са Автомобилна федерация България, Община Горна Оряховица и Етър Рейсинг Тим.
Гимхана представлява преминаване през предварително
обявено и маркирано трасе като целта е преодоляване на всички елементи от трасето за най-кратко време и без допускане на наказателни точки. В състезанието може да се включи всеки с личния си автомобил, който разполага с валидна гражданска отговорност и технически преглед. Участникът трябва да има валиден документ за управление на автомобил.
Надпреварата ще премине в три манша, като състезателите ще бъдат разпределени по класове – мъже - клас Сток и мъже - клас модифицирани автомобили; жени - клас Сток и жени - клас модифицирани автомобили. Ще има и клас BMW, който е специално за любителите на тези автомобили.
Административния и технически преглед на автомобилите ще започне в 9.00 ч., а стартът на състезанието ще бъде даден в 11.00 ч. Награждаването на победителите се очаква да бъде около 14.30 ч.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов