АПИ отпусна 5.5 милиона лева за втори етап от ремонта на пътя Вардим - Свищов

Мисия

30-09-2020, 13:44

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стартира дългоочакваният втори етап от ремонта на Републикански път II-52 от село Вардим до град Свищов. Ремонтът на 7.7 километровия участък е на обща стойност 5.5 млн. лв. и е изключително важен за жителите на Общината и свързаността ѝ с област Русе.

През 2019 година, когато бе извършен ремонтът на отсечката от първия етап – от границата с община Ценово до изхода на село Вардим, чиято стойност възлезе на повече от 4.1 млн. лева, паралелно бе започнато проектирането и на втория участък от пътя, чиито основен ремонт стартира сега и обхваща разстоянието от село Вардим до град Свищов. В този участък предстои да бъде извършена химическа стабилизация и технологичен основен ремонт на старата пътна настилка, след което ще бъдат положени два пласта нова асфалтова настилка. Предстои също отводняване и облицоване на всички крайпътни канавки по пътя, а в последствие и полаганае на съответната маркировка.

Лошото състояние на 18,6 километровия път, от границата с община Ценово до град Свищов, с години бе сериозен проблем за жителите на село Вардим и община Свищов. През изминалата година, вследствие на системното и аргументирано настояване от страна на общинското ръководство, бяха предприети необходимите действия и неговият ремонт вече е факт. Кметът на Свищов благодари отново на правителството и премиера Бойко Борисов, на областното и национално ръководство на Агенция „Пътна инфраструктура“, за разбирането относно сериозността на проблема и насочените средства от Републиканския бюджет към пътна мрежа в община Свищов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов