За четвърти пореден път CineLibri ще гостува във Велико Търново

Мисия

03-10-2020, 12:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За четвърти пореден път кино-литературният фестивал CineLibri ще гостува във Велико Търново. В периода 23 октомври до 6 ноември  зрителите ще видят в кино „Кинополис” 14 впечатляващи заглавия.

„Филмите отговарят на мотото ни тази година „Възпитание на чувствата”. Филми, които вълнуват душата сме търсили и представят различни чувства, които провокират различните житейски истории. Отново си дават среща литература и кино, но този път ще се видят и филми, посветени на музиканти, т.е. три вида изкуство събираме –  литература, кино и музика”, поясни Кремена Димитрова от екипа на фестивала.

Сред впечатляващите продукции са новата екранизация на „Пинокио” с участието на Роберто Бенини; „Една русалка в Париж”; „Диво сърце“ на Дейвид Линч; „Връзки” със сценарист Доменико Старноне и „Кръстницата”, френска комедия с участието на Изабел Юпер.

Освен в София, фестивалът ще се проведе в още 7 български града, сред които и Велико Търново.

Ето и програмата по дни във Велико Търново:

23.10 – „По време на войната”

24.10 – „Бащата”

25.10 – „Заливът на тишината”

26.10 – „Лято 85”

27.10 – „Крадецът на дните”

28.10 – „Нарцис и Голдмунд”

29.10 – „Берлин Александерплац”

30.10 – „Кръстницата”

31.10 – „Една русалка в Париж”

01.11 – „Пинокио”

02.11 – „Диво сърце”

03.11 – „Минамата”

04.11 – „Мълчание с достойнство”

05.11 – „Връзки”

06.11 – „Кръстницата”

Кино-литературният фестивал CineLibri се провежда с партньорството на Община Велико Търново. 

Фестивалът ще предложи 45 филма, повечето от които с национални и световни премиери у нас, традиционно разпределени в конкурсна и паралелна програма. Над 20 от тях ще бъдат излъчени и онлайн чрез платформата Neterra TV+ ( www.neterra.tv/plus). Освен че включва серия от специални кино-литературни срещи на живо и възпоменателни чествания, фестивалът предвижда и няколко образователни уебинара с участието на Георги Тенев, Светлозар Василев, Николай Йорданов и Анди Делиана. Отново ще зарадваме публиката с  галавечери на културите, които тази година приобщават кинотворби от Франция, САЩ, Испания, Италия, Унгария, Дания, Португалия и Ирландия.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов