Политологът Димитър Аврамов представя новата си книга във Велико Търново

Животът

03-10-2020, 16:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Политологът Димитър Аврамов представя новата си книга във Велико Търново на 6 октомври в Клуб 7. Какво следва след популизма в България? Как ще се промени животът на следващите няколко поколения и кои ще са факторите, които решават дали гражданите на дадена държава ще живеят добре? Намираме ли се в повратен момент от политическата история на човечеството, такъв, в който хората изобщо, независимо дали „обикновените“ или „необикновено овластените“, ще вземат все по-малко решения? Доколко политическите и социалните процеси са обективни и доколко можем да ги управляваме? Какво зависи от нас?

„Новата държава“ от Димитър Аврамов (издателство „Ентусиаст“) проследява промените в природата властта, очертава пътя на еманципацията на човека от държавата и появата на опасни форми на политически регрес в съвременните общества.

Книгата дава отговори на много от актуалните политически въпроси и на предизвикателствата, които четвъртата индустриална революция и произтичащата от нея дигиталната икономика поставят пред всеки от нас. Изданието предупреждава за възможността хората да загубят контрол върху собствената си цивилизация. В главата „Новата държава на България“ Димитър Аврамов описва, че през 2020 г. у нас има два несъвместими свята, които съжителстват паралелно. „В тях хората имат различни ценности и различно социално поведение. Разделението между тях не е основано на политически идеи или ценности. То е свързано с позицията им спрямо държавата и властта, която произтича от нея“, пише авторът.

„Много интересна и важна книга, написана с вдъхновение, с мащабен и смел аналитичен размах. Книга на тревожната политологическа мисъл“, споделя социологът проф. Георги Фотев за „Новата държава“. Според него книгата ще представлява интерес и за широката публика, защото „благодарение на държавата има политическо общество, а никой не може да остане извън него.“

Повече информация за „Новата държава“ можете да намерите на Интернет адрес www.novatadarjava.com 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов