Министър Вълчев открива в Габрово Националните дни за учене през целия живот

Велико Търново Лайф

06-10-2020, 11:50

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни и на Националната стратегия за учене през целия живот за периода 2014 – 2020 година, за шеста поредна година от 7 до 9 октомври 2020 г.  в град Габрово ще се проведат Национални дни за учене през целия живот.

Инициативата се организира от Министерството на образованието и науката с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+“ и със съдействието на Областна администрация – Габрово,  Регионално управление на образованието – Габрово и община  Габрово.

Дните за учене през целия живот ще бъдат открити от министър Красимир Вълчев на 7 октомври от 17,30 ч. на площад „Възраждане”. В рамките на откриването ще бъдат връчени и годишните награди за принос в развитието на сектора за учене на възрастни. Голямата награда за цялостен принос „Златен ключ” ще получи Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители.

Програмата на Дните предвижда още провеждането на работни ателиета за обмен на добри практики, изложение на институции за образование и обучение на възрастни, информационен ден за Елестронната платформа за учене на възрастни в Европа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов