Иван Кайряк с втора шампионска титла по свободна борба

Спорт

08-10-2020, 18:35

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Втората си шампионска титла през годината от Държавното първенство по свободна борба за деца спечели Иван Кайряк. След като през зимата състезателят на великотърновския клуб „Илия Павлов“ взе златния медал в Сливен без да даде техническа точка на съперниците си, през уикенда отново се класира на първо място в категория до 42 килограма на шампионата горнооряховската в зала „Никола Петров“. Ученикът в Спортно училище „Георги Живков“ е бесарабски българин от Украйна, възпитаник е на треньора Мирослав Колев. Втори в категорията е Тихомир Стоянов от „Берое“, трети Калин Стоянов от Сандански. Любопитно е, че Кайряк се бори на финала със счупена ръка.

„Иван спечели финала срещу Тихомир Стоянов с туш, като водеше с 10:0 технически точки. Веднага след като му вдигнаха ръката като победител започна да се превива от болка. Заведохме го на снимка, която показа че ръката му е счупена“, разказа треньорът Мирослав Колев.

Още едно отличие взе великотърновската борба от шампионата в Горна Оряховица. В категория до 66 килограма с бронз се окичи Димитър Цветков от клуб „Радослав Великов/Михаил Ганев“. Отличието също е второ за него през сезона.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов