Кметът на Свищов връчи почетна награда „За заслуги“ на хокеистите на СКХТФ „Дунав“

Спорт

09-10-2020, 12:59

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес в Гербовата зала на община Свищов част от хокеистите на СКХТФ „Дунав“ – Свищов и президентът на клуба Марияна Маркова се срещнаха с кмета Генчо Генчев във връзка с успехите им на XXI Държавно първенство открито по хокей на трева, проведено на 3 и 4 октомври в град София. На срещата кметът Генчев поздрави спортистите с високите резултати – пето място в държавното класиране за 12-годишните състезатели и трето място в страната за 14-годишните хокеисти на СКХТФ „Дунав“ – Свищов. За достойното им представяне в XXI Държавно първенство по хокей на трева и за издигане авторитета на спорта в Свищов, кметът Генчо Генчев връчи на двата отбора и на отличения за най-добър вратар на първенството Петко Симеонов почетната награда на Общината - „За заслуги“.

От своя страна, президентът на Клуба Марияна Маркова подари на кмета един от медалите на СКХТФ „Дунав“ – Свищов, като израз на благодарност за подкрепата и съпричастността в развитието на младите хокеисти.

В непринуден разговор, кметът насърчи спортистите, да бъдат смели в мечтите си и винаги да си поставят високи цели, защото щом го направят със сигурност ще ги постигнат. Той им пожела още здраве и много успехи на терена, и в училище.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов