Шестокласници от СУ „Емилиян Станев“ са под карантина заради заразен с COVID-19 съученик

Животът

11-10-2020, 14:11

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Шестокласник от СУ „Емилиян Станев“ е с положителен тест за COVID-19. Това съобщи във Фейсбук директорът на учебното заведение Кина Котларска. „Детето не е на училище от миналата сряда. В момента е на домашно лечение, в добро състояние. Според предписанието на РЗИ до 19.10.2020 включително са карантинирани всички ученици от VIe клас, както и 11 ученици от VIж клас, които са карали руски език в смесена група с болното момче. Карантинираните ученици ще преминат в обучение в електронна среда през Тиймс до 19 октомври включително. Часовете ще се провеждат с обичайния график на междучасията и според известното до момента седмично разписание на часовете. Моля родителите да внимават за наличие на симптоми и при евентуална поява, да сигнализират личния лекар и класния ръководител. Към момента данни за други деца със симптоматика няма“, се казва в съобщението на Котларска.

„В изпълнение на предписанието на РЗИ до края на тази неделя (11.10.20) цялата сграда с всички помещения и общи части ще бъде дезинфекцирана 4 пъти.

Утре е нормален работен ден за цялото училище. Няма карантинирани учители. Моля, не забравяйте маските и спазвайте дисциплина и дистанция. Пазете се и бъдете здрави!“, допълва училищният директор.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)