Вицепрезидентът разговаря с ръководството на Клуба на великотърновци в София

Велико Търново Лайф

14-10-2020, 14:22

Снимка:

президентство

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С ръководството на Културния клуб на великотърновци, които живеят в София, разговаря вицепрезидентът Илияна Йотова на „Дондуков“ 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Клубът, чийто настоящ председател е доц. д-р инж. Атанас Дончев, съществува от 47 години и вече е създал сплотено общество на великотърновци в София. Редовно организира срещи с държавници, политици и видни личности от различни сфери на обществения живот.
 
Вицепрезидентът Йотова поддържа контакти с клуба и през 2018 г. беше негов гост. Противоепидемичните мерки днес не позволиха среща в по-широк състав. На срещата беше обсъдена дейността на Клуба на великотърновците и възможностите за популяризиране на дейността му и привличането на млади хора в нея. Актуалната политическа обстановка и продължаващите трети месец протести също бяха тема на разговора.
 
Отбелязване на паметни дати от българската история е акцент в дейността на Клуба на великотърновци в София. Вицепрезидентът Йотова запозна ръководството на клуба с инициативата „Будната България“, която организира с българите в чужбина по повод Деня на народните будители.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов