Професионалист в коремната и лапароскопска хирургия е част от екипа на Свищовската болница

Мисия

18-10-2020, 12:00

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В изпълнение на оповестените цели на Илиян Венков – ВрИД управител на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ ЕООД, към медицинския екип на лечебното заведение е привлечен утвърденият коремен хирург д-р Юри Петков.

Днес лекарят извърши и първата, след постъпването си в Свищовската болница, операция на рецидивна слабинна херния. На пациентът, който се подлага на хирургична интервенция за трети път, е направена пластика на два етажа и е поставено хирургично платно за хернио-пластика.

Д-р Юри Петков е специалист по коремна и лапароскопска хирургия, с дългогодишен опит в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – гр. Плевен и преподавател по хирургия на Медицински университет – Плевен. Член е на Българското хирургическо дружество и Гилдията на хирурзите. Автор и съавтор е на повече от 70 статии в български и чуждестранни специализирани научни списания, с участия в над 50 национални и международни научни медицински форуми. Зад гърба си има завършени редица курсове и специализации, и богат професионален опит.

В Свищовската болница д-р Юри Петков, освен хирургични интервенции, с медицински направления ще извършва и прегледи, консултации и медицински експертизи в полза на местното население.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов