Инж. Добромир Добрев и Димитър Николов поздравиха лекарите от МБАЛ „Св. Иван Рилски“

Мисия

19-10-2020, 17:00

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В Деня на българския лекар кметът на Общината инж. Добромир Добрев и председателят на Общинския съвет Димитър Николов поздравиха докторите от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ и ДКЦ І. Те се срещнаха с управителите на здравните заведения д-р Иван Иванов и д-р Стефан Донев. Горнооряховската болница се утвърди като предпочитано здравно заведение за лечение на пациенти не само от нашата община, но и от съседни общини. Нека Св. Иван Рилски да ви пази и нека сега в тези трудни условия на коронавирус да няма заболели лекари, пожела инж. Добрев.
Хубаво е, че Болницата стана кауза за цяла Горна Оряховица, а не само на общинското ръководство. Бъдете здрави продължавайте да помагате на хората. Те са доволни и благодарни, а отзивите от пациентите за лечението им тук са много добри, каза Димитър Николов.
По време на срещата стана ясно, че на предстоящата сесия на Общинския съвет, инж. Добромир Добрев ще представи пред съветниците информация за утвърдени правила за финансово подпомагане на лекари-специализанти от Община Горна Оряховица през 2020г. Правилата определят условията и реда за отпускане на средствата на лекарите-специализанти. Предвиждат определяне на комисия от представители на общинска администрация и общински съветници, която да разгледа и одобри подадените заявления.
В бюджета на Общината за настоящата година са предвидени 5000 лева за подкрепа на млади лекари.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов