Рамазан Рамазанов от КБ „Илия Павлов“ стана двукратен шампион на България - velikotarnovo.utre.bg

Рамазан Рамазанов от КБ „Илия Павлов“ стана двукратен шампион на България

20 октомври 2020, 08:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    КБ "Илия Павлов"

Още един състезател на великотърновския клуб „Илия Павлов“ стана за втори път през тази година шампион на България. След Иван Кайряк при децата и Борислав Колев при юношите, двукратен първенец на страната е и Рамазан Рамазанов при мъжете. 119 борци от 31 клуба участваха на държавния личен-отборен шампионат по свободна борба в Ловеч.

Шампионът на България в категория до 70 килограма от зимното първенство в София, Рамазан Рамазанов триумфира и сега, като на финала не даде шанс на Дмитрий Маленков, отнасяйки го с 10:0 технически точки. Преди това борецът на Мирослав Колев също не даде точка на съперниците си и доказа, че е пълен господар в категорията. 25- годишният руснак от Дагестан става за трети път шампион на България за великотърновския клуб, след като миналото лято във Враца триумфира за първи път в категорията с трикото на великотърновския клуб.

В тази категория великотърновецът Мартин Цачев, също от клуб „Илия Павлов“ стигна до среща за 3- 5 място, която загуби от представител на ЦСКА.

Сребърен медал взе съотборникът им Ивайло Нанчев. Той вървя убедително до финала в категория до 92 килограма. Там обаче възпитаникът на спортното училище загуби от натурализираният дагестанец Ахмед Магамаев.

Републиканският първенец за юноши Борислав Колев допусна подценяване на съперник и бе наказан. При 6:0 технически точки в своя полза великотърновският талант се разконцентрира и бе туширан от съперник от „Левски“, което го извади от битката за златото. Само преди седмица на първенството за юноши състезателят на клуб „Илия Павлов“ победи Светослав Делев с 10:0 точки.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета