Манастир „Св. Пророк Илия” отново бе домакин на инициативата „Камбана за живот на Земята”

Мисия

24-10-2020, 18:37

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Със Света литургия в горнооряховския манастир „Св. Пророк Илия” започна днес инициативата „Камбана за живот на Земята”.
Празничната служба за здраве и благоденствие на жителите на Община Горна Оряховица и за мира по света, бе отслужено от отец Димитрий.
На службата присъстваха заместник-кметовете Неколай Георгиев и Пламен Мадемов, Милена Николова, началник отдел „Хуманитарни дейности”, служители на общинска администрация и граждани.
Отец Димитрий отправи благослов към жителите на Община Горна Оряховица. Към горнооряховчани се обърна и заместник-кметът Николай Георгиев. Нека сме благодарни, че градът ни не е застигнат от някакво зло или природно бедствие, нека се уповаваме на вярата в доброто, за да вършим добри дела, с които да сме полезни един на друг, каза Николай Георгиев.
Заместник-кметът, заедно с отец Димитрий удариха Камбаната, превърнала се в символ на манастира.
От 1995 г. камбаната на манастир „Св. Пророк Илия” е обявена за „Камбана за живот на Земята” от ООН. Тогава Горна Оряховица е била домакин на форум по повод 50-та годишнина на организацията. Всяка година на 24 октомври, когато се отбелязва Денят на ООН, тя бие, за да известява за надвисналата заплаха от екологична катастрофа над планетата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов