В навечерието на Деня на будителите отбелязваме 140 години Лясковец град - velikotarnovo.utre.bg

В навечерието на Деня на будителите отбелязваме 140 години Лясковец град

25 октомври 2020, 12:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Лясковец

Тази година през март месец се навършиха 140 години от обявяването на Лясковец за град. По повод кръглата годишнина Община Лясковец бе организирала честване, което не можа да се състои. Закъснялото отбелязване на събитието ще бъде в навечерието на един от най-българските празници – Денят на народните будители.  

Ден преди първи ноември, на 30 октомври, ще протекат няколко празнични прояви.  

От 10:30 часа гордите жители на четиринадесет десетилетния Лясковец ще открият най-новата и модерна зона в града си - обновените пространства в горното ниво на Голям градски парк. След срязването на лентата ще бъде отслужен и водосвет за здраве и благоденствие за жителите на Лясковец, а деца от Спортен клуб по ориентиране „Браун тим“ ще направят демонстрация с велосипеди по новоизграденото маунтин байк трасе и по скейтборд рампата, както и зигзагообразно преминаване с тротинетки.  

В същия празничен ден, жители и гости на Лясковец ще могат да разгледат и фотоизложбата „Лясковец през годините“, която ще бъде разположена във фоайето на читалището. На 30 октомври от 17:30 часа в салона на читалище „Напредък-1870“ започва и празнична литературно-музикална вечер при 50% заетост на местата от публиката. 

След поздравителното слово на кмета д-р Гецова, лясковчани ще бъдат зарадвани с подарък от общинското ръководство – празничен концерт с участието на гост-изпълнител „Капански ансамбъл Разград“.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета